Welkom bij IFE

ImageIFE, Instituto pa Formashon den Enfermeria is het instituut voor opleidingen op het gebied van zorg en welzijn van Curaçao. Wij bieden al sinds 1978 opleidingen op verschillende niveau’s aan.

Oprichting

De Stichting Verpleegsterschool Nederlandse Antillen werd op 12 oktober 1977 opgericht. De stichting had tot doel: Het opleiden van verpleegkundigen in daartoe erkende inrichtingen in de Nederlandse Antillen. Al gauw was dit doel achterhaald, omdat IFE zich op een steeds breder terrein ging bewegen.

Om adequater te kunnen inspelen op de ontwikkelingen in onze maatschappij heeft de Stichting Verpleegsterschool Nederlandse Antillen haar statuten gewijzigd op 22 oktober 1999.

Bij deze wijziging is de naam van de Stichting veranderd in Stichting IFE en het doel van de Stichting is ook gewijzigd.

Historie

Het doel van de stichting was verpleegkundigen A op te leiden voor de Nederlandse Antillen. Enerzijds geïnspireerd door ontwikkelingen in Nederland waar in de jaren zeventig, naast de tot dan toe gangbare inservice-opleidingen, ook dagopleidingen op MBO- en HBO niveau voor verpleegkundigen werden opgericht. Anderzijds doordat het St. Elisabeth ziekenhuis, besloot op te houden met het opleiden tot verpleegkundigen.

In september 1978 richtte de Stichting Verpleegsterschool Nederlandse Antillen een dagschool op genaamd: de Instituto pa Formashon den Enfermeria en startte met de eerste groep leerling verpleegkundige. Vanaf het begin van haar bestaan in het jaar 1978, heeft de Instituto pa Formashon den Enfermeria een enorme groei doorgemaakt. Thans is de IFE uitgegroeid tot een opleidingsinstituut voor werkers in de zorg en welzijn met een uitgebreid en divers pakket van opleidingsmogelijkheden op zowel MBO als HBO niveau.

Deze groei is vanaf september 1990 toegenomen gezien de zeer duidelijke manifesterende vraag naar verplegende beroepen dat zich afspeelt op Curaçao. (Klik hier voor meer over de achtergrond van IFE.)


Enthousiast? Meer Informatie?  Aanmelden?

Ben je bij het lezen van deze website enthousiast geworden en wil je meer weten over ons aanbod van opleidingen, neem dan contact met ons op.


 
Wat doet een verpleegkundige?
 
ImageHoe word ik verpleegkundige?
 
ImageWaarom zou ik voor een opleiding bij IFE kiezen?